Espeland Fangeleir  

hvit   Arkiv      Holocaustdagen på Espeland Fangeleir      Om stiftelsen      Samarbeidspartnere      Krigshistorie      Galleri      Undervisning      Fangeleiren      Venneforening     Forside  

Vinterarbeid i Venneforeningen

blank
Magne justerer hjulopphenget
 

Sven Arne i fullt arbeid

 
Magne justerer hjulopphenget
 

Magne justerer hjulopphenget

 
 

 
Trucken er klar
 

Trucken er klar

Selv om det er kaldt om dagene, er det full aktivitet i leiren. Hver mandag samles 15 - 20 aktive venner for å gjøre nødvendige jobber. Da kulden satte inn måtte vi sikre vann i å fryse. Fyren i messen og administrasjonsbrakken ble startet opp og varmt vann sirkulerer i alle radiatorer. Etter stormskadene ble det ekstra arbeid med å rydde opp. Vi måtte legge ny strømkabel til brakke 2 der taket forsvant. En større jobb var å sette i stand en gammel gaffeltruck. 

Da stiftelsen overtok Espeland fangeleir fulgte en defekt gaffeltruck med på lasset. Den var lite brukt men lakk olje i sylinder for løft og i tillegg var styresylinder i dårlig forfatning. I venneforeningen har vi mange dyktige folk som mente at dette var en maskin som vi kunne ha god bruk for. Vi bestemte oss for å prøve å reparere trucken. Etter mange timers arbeid, kan vi nå presentere en fullt brukbar gaffeltruck som kan brukes i magasinet. Se vedlagte bilder.

Utskriftsvennlig versjon
 

hvit
Stiftelsen Espeland Fangeleir
blank