Espeland Fangeleir  

hvit   Arkiv      Holocaustdagen på Espeland Fangeleir      Om stiftelsen      Samarbeidspartnere      Krigshistorie      Galleri      Undervisning      Fangeleiren      Venneforening     Forside  

Venneforeningen avslutter sesongen 2016

blank
Kokkelaget lager grillfest
 

Kokkelaget lager grillfest

 
Gill under tak
 

Gill under tak

 
Noe godt til
 

Noe godt til

 
Maten gikk ned på høykant
 

Maten gikk ned på høykant

Vi har hatt en gledelig utvikling i leiren. Det har vært stor interesse for diverse arrangementer i leiren. Vi har hatt barnedåp, konfirmasjon, 80 årsdag og jubileer og vi har flere bestillinger for høsten. Det er likevel mulig å få leie hus til arrangementer med fra 20 til 100 gjester.

Arbeidet med restaurering av brakke 2 er kommet godt i gang og vi vil begynne med å mure portstolper til gjerde mellom øvre og nedre leir. Arbeidet med å fjerne skogen går sin gang og nå er det mulig å se vakttårn som tidligere var skjult. 

I løpet av høsten er man kommet i gang med å reise opp  det doble gjerdet som engang gikk rundt hele leiren. Mureren er kommet godt i gang med portstolpene og stolperekken i trestokker er satt opp. Det gjennstår å feste på piggtråd.

Venneforeningen avsluttet vårsesongen med grillfest for den aktive dugnadsgjengen. De har utført mye nødvendig arbeid i løpet av våren.  

Tradisjonen tro ble siste dugnadsdag avsluttet med julemiddag. På menyen sto pinnekjøtt med kålrotstappe og poteter. Vår eminente kok Odd, hadde alt under kontroll. Under festen ble det delt ut hederstegn til 3 verdige dugnadsgutter. Lars Rørbakken ble Skogens Konge, Odd Bjønes ble Le Gand Chef og Sveinung Mjelde ble Primus Motor

Utskriftsvennlig versjon
 

hvit
Stiftelsen Espeland Fangeleir
blank